Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Φασκόμηλο το γυναικείο βότανο!


Φασκόμηλο το γυναικείο βότανο!



Για τις εξάψεις και τους νυχτερινούς ιδρώτες: Είναι από τα καλύτερα ορμονορυθμιστικά βότανα που υπάρχουν στη χώρα μας, για γυναίκες στην κλιμακτήριο και στη φάση της προεμμηνόπαυσης ή της εμμηνόπαυσης. Σε συνδυασμό με βάμμα καρπών λυγαριάς, τσιμισιφούγκας, υπερικού και βαλεριάνας δίνουν άριστα αποτελέσματα για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Για τα μαλλιά: Το φασκόμηλο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, όταν χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών. Το έγχυμα του δυναμώνει τα μαλλιά δίνοντας λάμψη και όγκο. Ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα να μπορεί να περιορίσει την πιτυρίδα αλλά και να περιορίσει τη λιπαρότητα στα μαλλιά. Είναι δυναμωτικό της τρίχας ενώ παράλληλα προστατεύει από την τριχόπτωση.

Για το δέρμα: Καθαρίζει το δέρμα αποτελεσματικά και απαλά, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό για ακνεϊκά δέρματα καθώς ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος χωρίς να προσβάλει ph την επιδερμίδας. Θεωρείται ιδανικό σε ξηρά και ώριμα δέρματα, περιορίζοντας τις ρυτίδες. Σε σχέση με το δέρμα έχει και άλλες αποτελεσματικές χρήσεις όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα και η σμηγματόρροια. Γενικότερα η χρήση με hydrosols φασκόμηλου για τον καθαρισμό του δέρματος, είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Τα λουτρά ή ατμόλουτρα με φασκόμηλο καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα και της δίνουν λεία, φωτεινή και πιο λευκή όψη.

Αδυνάτισμα: Η κατανάλωση εγχύματος ή βάμματος από φασκόμηλο βοηθάει στην κατακράτηση υγρών και την καταπολέμηση του συσσωρευμένου λίπους καθώς είναι ισχυρό λιποδιαλυτό.

Φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα,…Ένα από τα καλύτερα ιάματα για φλεγμονές του στόματος, του λαιμού και των αμυγδαλών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν στοματόπλυμα για ουλίτιδα, στοματίτιδα, άφθες. Σαν γαργάρες βοηθάει στη θεραπεία της λαρυγγίτιδας, της αμυγδαλίτιδας και των αμυγδαλών.
Πολύτιμο βότανο και για την δυσπεψία σε συνδιασμό με γλυκόριζα και άλλα.

Τέλος, η κατανάλωση φασκόμηλου ελαττώνει την παραγωγή ιδρώτα και είναι πολύ καλό αποσμητικό.


 Oδηγίες χρήσης:
Φτιάχνετε το αφέψημα χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά φασκόμηλο για κάθε φλιτζάνι νερό. Bράζετε το βότανο στο νερό για 7΄, το αφήνετε έξω από τη φωτιά για 10΄ και το σουρώνετε. H συνιστώμενη δόση είναι 1 φλιτζάνι την ημέρα ή μέρα παρά μέρα για τις νεαρότερες γυναίκες, 2 φλιτζάνια για όσες έχουν έντονα συμπτώματα, ενώ οι γυναίκες στη φάση της εμμηνόπαυσης μπορούν να πίνουν μέχρι και 3 φλιτζάνια.
Δοσολογία βάμματος 2-4 ml τρεις φορές την ημέρα.

Ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση και κατανάλωση φασκόμηλου κατά τη διάρκεια του θηλασμού, καθώς περιορίζει την παραγωγή γάλακτος. Σε πάσχοντες από επιληψία η χρήση πρέπει να γίνεται μόνο κατόπιν έγκρισης από το γιατρό σας. Αποφύγετε την κατανάλωση φασκόμηλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως επίσης από γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο γυναικείας φύσης καθώς λειτουργεί ως ορμονορυθμιστικό.


Η βοτανοθεραπευτική φροντίδα
δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση και την ειδική θεραπευτική μέριμνα.





Μάλαμα Μαυροπούλου
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ολιστική αισθητική,
ανθοθεραπεία, αρωματοθεραπεία,
προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
κιν. 697 2581 483



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά