Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Το μαγικό νερό!


Το μαγικό νερό!


Όποιος  έχει γνωριστεί προσωπικά με τα αιθέρια έλαια, έρχεται η στιγμή να γνωρίσει και τα ανθόνερα. Η πιο σωστά υδροαποστάγματα (hydrosols). Παράλληλοι κόσμοι, συγγενείς μιας και η παραγωγή τους προκύπτει από την εν θερμό απόσταξη των αιθ. ελαίων. Το πέρασμα του ατμού από τα θεραπευτικά και αρωματικά βότανα, άνθη και φυτά συνεχίζει μέσα από το δοχείο νερού. Εκεί αφήνονται τα πολύτιμα συστατικά των φυτών και όταν συλλεχθεί το έλαιο μένει ένα καθαρό πολύτιμο νερό. Η κατάλληλη επιλογή φυτών βιολογικών ή αυτοφυών καλλιεργειών δίνει το άριστο αποτέλεσμα. Οι ήπιες χωρίς ερεθιστικούς παράγοντες όπως των αιθέριων ελαίων, ιδιότητες τα κάνουν κατάλληλα για όλες τις ηλικίες και για πληθώρα χρήσεων.

Κάθε σταγόνα του μαγικού νερού δίνει ιδιότητες θεραπευτικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδης, δροσιστικές-καταπραϋντικές, τονωτικές, αιμοστατικές και με πολλές κοσμητικές εφαρμογές.
Η ήπια αποτελεσματική τους δράση τα κάνει ιδανικά και ασφαλή για πολλές χρήσεις. Αδιάλυτα ή αραιωμένα  μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μόλυνση πληγών, εξάψεις, ενυδάτωση επιδερμίδας, εκζέματα, πλύσεις, πονοκεφάλους, σε ροφήματα  έως και στους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες μας, είναι μερικές από αυτές.
Πλήθος εφαρμογών για εξωτερική κυρίως χρήση, αλλά και για εσωτερική, πάντα με την κατάλληλη καθοδήγηση.  

Εδώ θα αναφερθούμε στο <Μαγικό νερό>  μια συνέργεια δύο ξεχωριστών ανθόνερων. Τριαντάφυλλο συνταίριασμα με λεβάντα! Για την εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού και όχι μόνο, συναντήθηκαν για να μας βοηθήσουν…


Το υπέροχο, επιβλητικό, θαυμαστό τριαντάφυλλο, δίνει το άρωμα του στο ανθόνερο για να μας δροσίσει, να κρατήσει την υγρασία της επιδερμίδας. Ακόμα και να την καθαρίσει με ήπιο τρόπο από ρύπους και μακιγιάζ. Μας βοηθάει βαθιά στο στρες και στη αϋπνία, μαζί με ανακούφιση από ηλιακά εγκαύματα έως και καθάρισμα πληγών. Μία ισχυρή νότα αγάπης για τον εαυτό μας και προς τους γύρω μας…


Η περήφανη, μοναδική, πολύτιμη λεβάντα με το ανθόνερο της, θα ενωθεί μαζί με το τριαντάφυλλο και θα δώσει ανακούφιση σε εγκαύματα, εξανθήματα, τσιμπήματα εντόμων, καθάρισμα πληγών-γρατζουνιών, άμεση καταπραϋντική δράση σε ηλιακά εγκαύματα, ηλίαση ως και εξάψεις εμμηνόπαυσης. Θα μας στηρίξει σε στιγμές έντασης, ήρεμα και απλά.

Η συνάντησή τους μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι θα είναι ο βοηθός μας στα ταξίδια για ώρα ανάγκης, αλλά και προστασία - ανακούφιση από κούραση και ζέστη. Στο αυτοκίνητο, στο αεροπλάνο ψεκάστε στο πρόσωπο αλλά και σε όλο το σώμα.
Στο χώρο σας θα δώσει αίσθηση δροσιάς και ηρεμίας και τα σεντόνια σας θα το λατρέψουν…
Το πρόσωπο σας θα χαλαρώσει άμεσα από κούραση και εντάσεις, θα δροσιστεί – ενυδατωθεί η επιδερμίδα, θα καταπραϋνθούν ερεθισμοί από τον ήλιο.
Ασφαλές και για μικρά παιδιά θα αντιμετωπίσει τη φαγούρα από τσιμπήματα κοριών και κουνουπιών. Θα απαλύνει ανησυχίες και εντάσεις. Μικρών και μεγάλων.


Απολαύστε την αύρα της φύσης με ένα ψέκασμα και μοιραστείτε τα οφέλη της αρωματοθεραπείας εύκολα και απλά.



Τα ανθόνερα για τις αναφερόμενες χρήσεις δεν παρασκευάζονται οικιακά.
Όπως κάθε τι που εφαρμόζεται στο δέρμα, παρακαλώ πριν τη χρήση δοκιμάστε το σε ένα σημείο του χεριού για τυχών αλλεργικές ή ερεθιστικές αντιδράσεις.
Για εσωτερική χρήση είναι απαραίτητη η συμβουλή έμπειρου βοτανολόγου ή φαρμακοποιού. Επίσης δεν αντικαθιστά ιατρικές οδηγίες και φαρμακευτικές αγωγές.



Μάλαμα Μαυροπούλου
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ανθοθεραπεία, αρωματοθεραπεία,
ολιστική αισθητική, αγιουρβεδικό μασάζ προσώπου
προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
κιν. 697 2581 483
                                                         www.facebook/malamasfisika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά