Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Έτοιμοι για μάχη;


 

 

Έτοιμοι για μάχη;

 

 Ήρθε η εποχή που φοράμε το κοντομάνικα μπλουζάκια και τα σορτσάκια μας. Είμαστε σχεδόν καθημερινά σε πάρκα, σε αυλές, κάνουμε μικρές εκδρομές στη θάλασσα και στο βουνό. Ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Είμαστε όμως ανήσυχοι και προβληματισμένοι αν θα μπορέσουμε να αμυνθούμε στην μάχη με τα κουνούπια. Κάθε χρόνο τα ίδια, τσιμπήματα, φαγούρα, τοπικές μολύνσεις. Ατελείωτο κυνηγητό για ώρες με το βουητό από το κουνούπια, συμβουλές και δοκιμές για προϊόντα αντικουνουπικά. 

 

Αν θεωρείτε πρακτικά δύσκολο να κυκλοφορείτε με ένα τέτοιο δακτυλίδι το οποίο δεν ταιριάζει και με όλα τα ρούχα σας, όλο το καλοκαίρι, τότε διαβάζετε το κατάλληλο άρθρο.

 

Αν σας δυσκολεύει στις κινήσεις, στο παιχνίδι και δεν είστε μελισσοκόμος πρέπει να δούμε άλλο τρόπο.

Αν το σπίτι έχει παροπλιστεί με σήτες, ανεμιστήρες, βασιλικούς σε γλάστρες είμαστε στο σωστό δρόμο.

Θα σας προτείνω τα πιο φυσικά πολεμοφόδια που ετοιμάζω για σας, κατάλληλα για όλους. Η βοτανοθεραπεία και η αρωματοθεραπεία μας δίνουν πολλούς συνδυασμούς για να φτιάξουμε κατά περίπτωση το προσωπικό μας οπλοστάσιο. Να προστατευτούμε και να απωθήσουμε τις τόσο ενοχλητικές επιθέσεις. Μέρα και νύχτα! 

 



Πρώτη άμυνα : εφαρμογή στο σώμα

Αντικουνουπικό λάδι κατάλληλο για το σώμα όπως αμυγδαλέλαιο ή σε συνδυασμό και με σησαμέλαιο, με έλαια ψυχρής έκθλιψης βιολογικά και κατάλληλα αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, ευκάλυπτο, σιτρονέλα, δενδρολίβανο, βασιλικό είναι  μια πολύ καλή επιλογή για προστασία από τους ενοχλητικούς επισκέπτες και ταυτόχρονα ενυδάτωσης τους δέρματος.  Εφαρμόζουμε στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος και ιδιαίτερα αστραγάλους και χέρια που είναι η προτίμηση στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί έπειτα από 2-3 ώρες αν είμαστε σε εξωτερικό χώρο.

Αντικουνουπικό γαλάκτωμα
Τα κουνούπια λατρεύουν το άρωμα που φοράμε, αλλά δεν θα τους το χαρίσουμε εύκολα. Στο γαλάκτωμα που φτιάχνω η λεβάντα, ο βασιλικός ή η μέντα, μαζί με δενδρολίβανο ή πεύκο απωθούν τα κουνούπια και φροντίζουν με ενυδάτωση και θεσπέσιο φυσικό άρωμα το σώμα μας. Το  γαλάκτωμα απορροφάται από το δέρμα χωρίς καμία αίσθηση λιπαρότητας. Είναι κατάλληλο και για ευαίσθητα δέρματα.

Αντικουνουπική λοσιόν
Άλλη επιλογή μας, η λοσιόν σε σπρέι για εύκολη εφαρμογή, μεταφορά και κατάλληλη για χρήση από παιδιά. Σταγόνες λεβάντας, δενδρολίβανου, σιτρονέλας, ευκάλυπτου σε υπέροχο ανθόνερο φασκόμηλου ή και λεβάντας.




Δεύτερη άμυνα: Αντιμετώπιση στον χώρο

Σε συσκευή αρωματισμού χώρου γεμίζουμε  το μπωλ με νερό και προσθέτουμε 4-8 σταγόνες αιθ. έλαιο λεβάντα αν είναι σε παιδικό δωμάτιο ή δενδρολίβανο. Σιτρονέλα, πεύκο, ευκάλυπτο αν είναι στο σαλόνι ή άλλο χώρο. Η μυρωδιά θα αποθαρρύνει τους ιπτάμενους εχθρούς μας να πλησιάσουν και ταυτόχρονα θα έχετε μια ευχάριστη καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Στη βεράντα και στον κήπο
Επιλέξτε φυτά εντομοαπωθητικά στο μπαλκόνι, στις γλάστρες στον κήπο σας.
Ο βασιλικός , η λεβάντα, το γεράνι, το δενδρολίβανο, η δάφνη, ο δυόσμος αλλά και άλλα αρωματικά φυτά ενισχύουν φυσικά την αντικουνουπική  άμυνα του χώρου μας. Ταυτόχρονα στολίζουν με την μεσογειακή ομορφιά τους.



Άλλα μέτρα προστασίας…

Φοράμε ρούχα δροσερά με ανοιχτόχρωμα χρώματα, μακριά μανίκια ή άνετα παντελόνια.
ΔΕΝ φοράμε αρώματα γιατί έλκουν τα κουνούπια.

Χρησιμοποιούμε κουνουπιέρες στο παιδικό κρεβάτι ή καρότσι και ανεμιστήρες στους χώρους που καθόμαστε. Σήτες είναι μια καλή επιλογή για τα παράθυρα του σπιτιού μας.
Οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος στους εξωτερικούς χώρους έλκουν λιγότερα κουνούπια.
Χρησιμοποιούμε στη βεράντα αντικουνουπικά κεριά με σιτρονέλα.

Απομακρύνουμε στάσιμα νερά από τη βεράντα και τον κήπο.
Στις λιμνούλες μας βάζουμε κουνουπόψαρα, ναι καλά διαβάσατε κουνουπόψαρα που τρώνε τα αυγά των κουνουπιών!
Ποτίζουμε πρωινές ώρες για να μην μαζεύονται κουνούπια και μαζεύουμε ξερά φύλλα και χόρτα.


Μας τσίμπησαν, τι βάζω τώρα;

Σε μια μάχη δεν κερδίζουμε πάντα, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τα μέσα που έχουμε. Πάντα όμως έτοιμοι για όλα!
Πρώτη και εύκολη λύση επάλειψη με ξύδι στα σημεία που μας τσίμπησαν αν δεν μας ενοχλεί η μυρωδιά του.

Άλλη λύση η ιδιαίτερα χρήσιμη παρασκευή μου: τζελ με αλόη, ανθόνερο λεβάντας και αιθ. έλαια λεβάντα, tea tree και άλλα. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλους τους δερματικούς ερεθισμούς καθώς και για όλα τα τσιμπήματα. Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό.
Επίσης ένα μοναδικό αντιφλογιστικό βάμμα  με αλόη, πρόπολη, χαμομήλι, δενδρολίβανο και άλλα, θα ανακουφίσει άμεσα και φυσικά κάθε τσίμπημα. Το λατρεύουν τα πιτσιρίκια για την εύκολη εφαρμογή του και το άμεσο αποτέλεσμα. 




Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο μάχες. Απολαύστε τον υπέροχο χρόνο που μας δίνεται για ξεκούραση, επαναφόρτισης της ενέργειας μας και μοναδικών στιγμών με τους αγαπημένους μας.
Η φύση είναι κοντά μας και μας φροντίζει!

*Πριν χρησιμοποιήσετε προϊόντα αρωματοθεραπείας με αιθέρια έλαια ελέγξτε αν έχετε δερματικό ερεθισμό ή αλλεργία σε κάποιο από αυτά.
Για απορίες, παρασκευές, επικοινωνία είμαι στη διάθεσή σας.



Μάλαμα Μαυροπούλου
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ανθοθεραπεία,
αρωματοθεραπεία, ολιστική αισθητική προσώπου,
προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
κιν. 697 2581 483
                                             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά