Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Πρόληψη κατά της ακμής







Πρόληψη κατά της ακμής

Ένας από τους καλύτερους τρόπους καταπολέμησης της είναι η πρόληψη της. Ακολουθήστε τις ακόλουθες απλές οδηγίες για να μειώσετε την πιθανότητα παρουσίασης ακμής.



Απλός καθαρισμός του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα. 

  Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και κάποιο απαλό καθαριστικό ανάλογο με τον τύπο του δέρματος σας (π.χ. σαπούνι πρόπολης-μέλι) Επίσης καθαρισμός με ατμόλουτρο κατάλληλων βοτάνων μία φορά την εβδομάδα.

 
• Κάποια προϊόντα κατά της ακμής προκαλούν αφυδάτωση της επιδερμίδας και για αυτό κρίνεται απαραίτητη η χρήση λαδιών προσώπου πάντα ψυχρής έκθλιψης (μαστιχέλαιο, σταφυλλοκουκουτσέλαιο, κυνόροδου) ή κρεμών ώστε να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη ανισορροπία.



Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ. Οι πούδρες είναι καλύτερες από τις κρέμες καθώς δεν προκαλούν τόσους ερεθισμούς. Καθαρίστε την επιδερμίδα σας από το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο ώστε να ελευθερώσετε τους πόρους του δέρματος και να βοηθήσετε στην σωστή οξυγόνωση τους .


Κάντε μπάνιο μετά την γυμναστική. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας μετά την άσκηση ώστε να αφαιρείτε την συσσωρευμένη λιπαρότητα, την σκόνη και το καυσαέριο.

• Εάν συνήθως εμφανίζετε ακμή στο στήθος και τον λαιμό, αποφύγετε τα στενά ρούχα που θα περιορίσουν την οξυγόνωση της περιοχής και θα προκαλέσουν ερεθισμούς.


Μην καλύπτετε με μακιγιάζ τα σπυράκια. Η συγκεκριμένη ενέργεια ερεθίζει περισσότερο την επιδερμίδα και βοηθάει στην εξάπλωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή. Προτείνεται βάμμα για την ακμή που θα βοηθήσει στην άμεση αντιμετώπιση.


* Προγραμματίστε τρείς φορές τον χρόνο εσωτερική  αποτοξίνωση του οργανισμού και λήψη κατάλληλων βιταμινών για το δέρμα και την ακμή. Η καθημερινή υγιεινή διατροφή καθώς και η επαρκής λήψη νερού  είναι αναντικατάστατη.



*Αναζητήστε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης χωρίς χημικά και πιθανόν ερεθιστικές ουσίες που θα σας προσφέρουν ενυδάτωση, προστασία ρυτίδων και αντηλιακή φροντίδα. Ζητήστε την κατάλληλη προσωπική σας περιποίηση.


Τέλος εμπιστευτείτε και ακολουθήστε τις ειδικευμένες συμβουλές  από την εμπειρία και την γνώση ενός βοτανοθεραπευτή.


Μάλαμα Μαυροπούλου  
Ολιστική βοτανοθεραπεία 
Προϊόντα φυσικής περιποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά