Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Προστασία φυσική από τα κουνούπια ή …


Προστασία φυσική από τα κουνούπια ή …

 

Αν θεωρείται πρακτικά δύσκολο να κυκλοφορείτε με ένα τέτοιο δακτυλίδι όλο το καλοκαίρι τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Αύξηση θερμοκρασίας, καλοκαιρινή περίοδο και αρχίζει η επίθεση από τα κουνούπια. Αν δεν είστε από εκείνους που δεν τους πλησιάζουν τα κουνούπια πουθενά και ποτέ, ναι υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, τότε ήρθε η ώρα να εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα πολεμοφόδια κατά τους.

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης με τις αρχές τις αρωματοθεραπείας και της εφαρμοσμένης βοτανοθεραπείας που χρησιμοποιούμε, με φυτικά μέσα κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε πως θα απαλλαχθούμε από τα κουνούπια και από άλλα έντομα, όπως σκνίπες, μύγες.

Πρώτη άμυνα : εφαρμογή στο σώμα



Αντικουνουπικό λάδι κατάλληλο για το σώμα όπως αμυγδαλέλαιο ή σε συνδυασμό και με σησαμέλαιο, με έλαια ψυχρής έκθλιψης βιολογικά και κατάλληλα αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, ευκάλυπτο, σιτρονέλα, δενδρολίβανο, βασιλικό είναι  μια πολύ καλή επιλογή για προστασία από τους ενοχλητικούς επισκέπτες και ταυτόχρονα ενυδάτωσης τους δέρματος. Σε 50 ml  έλαιο βάζουμε 10 σταγόνες από 3-4 αιθ. έλαια της επιλογής μας. Εφαρμόζουμε στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος και ιδιαίτερα αστραγάλους και χέρια που είναι η προτίμηση τους στα τσιμπήματα. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί έπειτα από 2-3 ώρες αν είμαστε σε εξωτερικό χώρο.

Αντικουνουπική κρέμα
Χρησιμοποιούμε μια βάση κρέμας χωρίς άρωμα και προσθέτουμε σε 50 ml 5 σταγόνες λεβάντα, 5 σταγόνες βασιλικό ή μέντα, 5 σταγόνες πεύκο ή κέδρο. Ανακατεύουμε καλά και εφαρμόζουμε όποτε μας χρειαστεί. Η κρέμας μας απορροφάται από το δέρμα χωρίς καμία αίσθηση λιπαρότητας. Κατάλληλη και για ευαίσθητα δέρματα.

Αντικουνουπική λοσιόν
Άλλη επιλογή μας, η λοσιόν σε σπρέι για εύκολη εφαρμογή, μεταφορά και κατάλληλη για χρήση από παιδιά. Από 10 σταγόνες λεβάντα, δενδρολίβανο, σιτρονέλα, ευκάλυπτο, σε 10
ml καθαρό οινόπνευμα. Ανάδευση καλή και το βάζουμε σε 100 ml απιονισμένο νερό. Ή ακόμα καλύτερα σε 50 ml απιονισμένο νερό και 50  ml ανθόνερο λεβάντας. Ανακινούμε πριν την χρήση και εφαρμόζουμε όποτε και όσο χρειαστεί.


Δεύτερη άμυνα: Αντιμετώπιση στον χώρο



Σε συσκευή αρωματισμού χώρου γεμίζουμε  το μπωλ με νερό και προσθέτουμε 4-8 σταγόνες αιθ. έλαιο λεβάντα αν είναι σε παιδικό δωμάτιο ή δενδρολίβανο, σιτρονέλα, πεύκο, ευκάλυπτο αν είναι στο σαλόνι ή άλλο χώρο. Η μυρωδιά θα αποθαρρύνει να πλησιάσουν τα έντομα και ταυτόχρονα θα έχετε μια ευχάριστη καθαρή ατμόσφαιρα.

Στη βεράντα και στον κήπο




Επιλέξτε φυτά εντομοαπωθητικά στο μπαλκόνι , στις γλάστρες στον κήπο σας.
Ο βασιλικός , η λεβάντα, το γεράνι, το δενδρολίβανο, η δάφνη αλλά και άλλα αρωματικά φυτά ενισχύουν φυσικά την αντικουνουπική  άμυνα του χώρου μας. Ταυτόχρονα στολίζουν με την μεσογειακή ομορφιά τους.


Άλλα μέτρα προστασίας…


Φοράμε ρούχα δροσερά με ανοιχτόχρωμα χρώματα με μακριά μανίκια ή άνετα παντελόνια.
ΔΕΝ φοράμε αρώματα γιατί έλκουν τα κουνούπια.

Χρησιμοποιούμε κουνουπιέρες στο παιδικό κρεβάτι ή καρότσι και ανεμιστήρες στους χώρους που καθόμαστε. Σήτες είναι μια καλή επιλογή για τα παράθυρα του σπιτιού μας.
Οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος στους εξωτερικούς χώρους έλκουν λιγότερα κουνούπια.
Χρησιμοποιούμε στη βεράντα αντικουνουπικά κεριά με σιτρονέλα.

Απομακρύνουμε στάσιμα νερά από τη βεράντα και τον κήπο.
Στις λιμνούλες μας βάζουμε κουνουπόψαρα, ναι καλά διαβάσατε κουνουπόψαρα που τρώνε τα αυγά των κουνουπιών!
Ποτίζουμε πρωινές ώρες για να μην αναπαράγονται κουνούπια και μαζεύουμε ξερά φύλλα και χόρτα.


Μας τσίμπησαν, τι βάζω τώρα;



Πρώτη και εύκολη λύση επάλειψη με ξύδι στα σημεία που μας τσίμπησαν αν δεν μας ενοχλεί η μυρωδιά του.
Άλλη λύση η πρόταση της φροντίδας εφαρμοσμένης βοτανοθεραπείας από τη Μάλαμα Μαυροπούλου, παρασκευής τζελ με αλόη, ανθόνερο λεβάντας και αιθ. έλαια λεβάντα, tea tree και sandalwood κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλους τους δερματικούς ερεθισμούς καθώς και για όλα τα τσιμπήματα.
Επίσης ένα αντιφλογιστικό βάμμα  με αλόη, πρόπολη, χαμομήλι, δενδρολίβανο και άλλα, θα ανακουφίσει άμεσα και φυσικά κάθε τσίμπημα.

*Πριν χρησιμοποιήσετε προϊόντα αρωματοθεραπείας με αιθέρια έλαια ελέγξτε αν έχετε δερματικό ερεθισμό ή αλλεργία σε κάποιο από αυτά.



Μάλαμα Μαυροπούλου
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ανθοθεραπεία, αρωματοθεραπεία,
προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
κιν. 697 2581 483
                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά