Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ώρα για βαλσαμέλαιο!


                    Ώρα για βαλσαμέλαιο!



Έχετε κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα; Μυϊκούς πόνους;                   Το κρύο του χειμώνα κάνει τους μύες σας να πιάνονται πιο εύκολα; Πιάσιμο στους ώμους, στον αυχένα, κούραση από δουλειά ή ένταση άσκησης;

Το βαλσαμέλαιο είναι πολύτιμο για μυϊκούς πόνους, τραυματισμούς, μώλωπες. Ανακουφίζει από ρευματικούς πόνους, οσφυαλγίες, νευραλγίες. 
Σε συνδυασμό με λάδι άρνικας, για εξωτερική επάλειψη, είναι απαραίτητο γι αυτούς τους πόνους.
Εφαρμόστε μερικές σταγόνες με απαλή μάλαξη στο μέρος που νιώθετε πιάσιμο και ξανά πριν τον ύπνο.   
Βοηθάει στην μείωση των φλεγμονών, του κνησμού και του καψίματος.
Το βαλσαμέλαιο περιέχει τανίνες, όμοιες με αυτές που βρίσκουμε στο πράσινο τσάι, που βοηθούν στους ερεθισμούς του δέρματος, όπως αυτούς που γίνονται από το έκζεμα.. Η αντιμικροβιακή του δράση βοηθάει στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Απαραίτητο στο φαρμακείο πρώτων βοηθειών ακόμα και για τσιμπήματα κουνουπιών και άλλων εντόμων. Τοπική εφαρμογή όσες φορές χρειαστεί.

Επουλώνει μετεγχειρητικές ουλές, εγκαύματα ή μικρούς τραυματισμούς. Άμεσα εφαρμόσιμο σε αιμορροΐδες. Σε συνδυασμό με άλλα λάδια μετά την παρασκευή κηραλοιφής, χρησιμοποιείται και για πρωκτικούς ραγάδες. 



Ειδικότερα για την περιποίηση του δέρματος: Είτε έχετε λιπαρό ή ξηρό δέρμα, το συγκεκριμένο βότανο μετά την εκχύλιση του σε κατάλληλο λάδι, βοηθάει στην εξάλειψη βακτηρίων και στην καταπράυνση του δέρματος, ώστε να παραμένει απαλό και υγιές.
Το βαλσαμέλαιο είναι κύριο συστατικό σε λάδια μάλαξης, λάδια και κρέμες πρόληψης ραγάδων εγκυμοσύνης, παρασκευές για ευαίσθητα δέρματα, κρέμες για μετά το ξύρισμα, ιαματικές κηραλοιφές για τοπική χρήση, σε προϊόντα για τα χείλη, σε σαπούνια προσώπου-σώματος και πολλά άλλα. Άριστα αποτελέσματα και σε αλοιφή για δερματικούς ερεθισμούς για μωρά στο άλλαγμα της πάνας.

Λειαίνει και ενυδατώνει το δέρμα ενώ επαναφέρει την ελαστικότητα του μειώνοντας τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες σε συνδυασμό και με άλλα φυτικά λάδια, ψυχρής έκθλιψης. Η ελαστίνη της επιδερμίδας βοηθάει στην διατήρηση της αρχικής μορφής του δέρματος ακόμη και μετά από τις αλλοιώσεις που προκύπτουν από τις εκφράσεις μας. Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα παράγει λιγότερη ελαστίνη και αυτή που ήδη έχουμε γερνάει ή καταστρέφεται. Η χρήση του βαλσαμέλαιου βοηθάει στην διατήρηση υγιών επιπέδων παραγωγής ελαστίνης μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Ενυδατώνει: Περιέχει φυσικά δραστικά συστατικά που ενυδατώνουν και λειαίνουν το δέρμα διατηρώντας το πιο νέο και σφριγηλό.



Μειώνει την ακμή: Τα αντιμικροβιακά στοιχεία του καταπολεμούν τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της ακμής. Σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις του δράσεις το βότανο καταπολεμάει και τα σπυράκια. Όταν περιλαμβάνεται σε κρέμες ενυδατικές σε συνέργια με τζελ αλόης και κατάλληλα αιθ. έλαια δίνει άριστα αποτελέσματα για την καθημερινή αντιμετώπιση της ακμής από όλες τις ηλικίες.

Προσοχή:  Η εσωτερική χρήση του βαλσαμέλαιου μπορεί να αυξήσει την φωτοευαισθησία του δέρματος κάνοντας το ευαίσθητο στην UV ακτινοβολία.    Παρόλο που οι μέχρι τώρα μελέτες δεν δείχνουν κάποια παρόμοια παρενέργεια από την εξωτερική χρήση του, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση του πριν την άμεση έκθεση σας στο ήλιο. 

Ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο παρασκευής και συντήρησης του!                               Οι τρόποι παρασκευής διαφέρουν από την επιλογή του βοτάνου, του λαδιού που θα βάλουμε, του χρόνου παραμονής, αν θα το βάλουμε στον ήλιο ή όχι, αν είναι για εξωτερική ή εσωτερική χρήση κ.α. Όλα τα φυτικά έλαια έχουν ημερομηνία λήξης!       Αναζητήστε αξιόπιστες πληροφορίες και παρασκευές από επαγγελματίες  βοτανοθεραπευτές.



Η βοτανοθεραπευτική φροντίδα
δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση και την ειδική θεραπευτική μέριμνα.


 
Μάλαμα Μαυροπούλου
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ολιστική αισθητική,
ανθοθεραπεία, αρωματοθεραπεία,
προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
κιν. 697 2581 483


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά