Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Το Θεϊκό δώρο της φύσης: Σταφυλοκουκουτσέλαιο ( grape seeds oil ) ή αλλιώς γιγαρτέλαιο


Το Θεϊκό δώρο της φύσης:
Σταφυλοκουκουτσέλαιο ( grape seeds oil ) 
ή αλλιώς γιγαρτέλαιο



  Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού (grape seeds oil) είναι ένα εξαιρετικό έλαιο με πολλές ωφέλιμες χρήσεις. Προέρχεται από το κόκκινο σταφύλι (vitis vinifera) με   ψυχρή έκθλιψη βιολογικών καρπών των σταφυλιών (χαμηλή θερμοκρασία, ήπια μηχανική έκθλιψη, χωρίς διαλύτες) για να διατηρηθούν οι πολύτιμες ιδιότητες του.   Η χρήση του από την αρχαιότητα (γιγαρτέλαιο) αναδεικνύει τις θαυμαστές κοσμητικές, θεραπευτικές και όχι μόνο ιδιότητες του.                                                        Ένα πραγματικά θεϊκό δώρο από τη φύση!

 Είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, βιοφλανοειδή (προστατεύουν και ενδυναμώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, κατάλληλα για τη ανακούφιση από τα αγγειακά ενοχλήματα), βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β6 και Ε), μεταλλικά στοιχεία και πολυακόρεστα λιπαρά στοιχεία. Είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ το οποίο  αναζωογονεί τα κύτταρα και τους ιστούς της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθειά ενυδάτωση, αντιγήρανση και σύσφιξη του δέρματος. 

 Η φύση μας έδωσε ένα θαυμάσιο έλαιο, άοσμο, διεισδυτικό, άριστο ενυδατικό συστατικό για την επιδερμίδα που τρέφει σε βάθος το δέρμα, φροντίζει την αναγέννηση και την ελαστικότητα του. Η αντιμικροβιακή, η ήπια στυπτική δράση και η λεπτόρρευστη πρασινωπή υφή  που έχει το κάνει ιδανικό για λιπαρές, μικτές ή ώριμες επιδερμίδες που χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, καθώς και στις ευαίσθητες, λεπτές που χρειάζονται απαλή μη αλλεργιογόνα περιποίηση.

 Σύμμαχος μας σε περιπτώσεις θεραπείας ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων, ατοπικής δερματίτιδας και ψωρίασης όταν αυτές σχετίζονται με χαμηλή πρόσληψη λινελαικού οξέος, του οποίου είναι πλούσια πηγή.


Το σταφυλοκουκουτσέλαιο είναι ιδανικό προϊόν για τις ρυτίδες έκφρασης. Η λεπτόρρευστη υφή του ταιριάζει για την περιοχή των ματιών, όπου με καθημερινή εφαρμογή απαλύνει και προλαμβάνει με φυσικό θαυμαστό τρόπο τις ρυτίδες. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει ελαφριά από την ηλιακή ακτινοβολία, ιδανικό για τη σύσφιξη και τόνωση του δέρματος. Παράλληλα, λόγω των αποτοξινωτικών του ιδιοτήτων δίνει λάμψη στο δέρμα και βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ακόμα προφυλάσσει και τρέφει τα λεπτά, ξηρά, εύθραυστα μαλλιά σε συνδυασμό  με άλλα έλαια.

Άριστος φορέας αιθέριων ελαίων σε όλες τις χρήσης στην αρωματοθεραπεία και στην εφαρμογή του για μασάζ προσώπου και σώματος. Δεν προκαλεί αλλεργία.



Καθημερινή περιποίηση:

Περιοχή ματιών: 1-2 σταγόνες στην πρωινή ή και βραδινή περιποίηση με ελαφρύ μασάζ κυκλικά γύρω από τα μάτια. Προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης, απαλύνει τις <ώριμες> ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές ακόμα και σε όλο το πρόσωπο.
 
Δέρματα με ακμή:  κάθε βράδυ σε καθαρό πρόσωπο κάντε απαλό μασάζ με  2-3 σταγόνες σταφυλοκουκουτσέλαιου για επιδερμίδα πιο καθαρή, χωρίς κοκκινίλες και  λαμπερή, χωρίς λιπαρή εμφάνιση.

Σε όλο το πρόσωπο: χρησιμοποιήστε το μόνο του ή μαζί με την φυτική κρέμα μας για ενυδάτωση σε βάθος χωρίς λιπαρή αίσθηση. Κατάλληλο για νεανικές επιδερμίδες. Επίσης πριν και μετά από την έκθεση στον ήλιο για θρέψετε το δέρμα σας σε βάθος και να το ενισχύσετε σε προστασία, ιδανικά μαζί με καροτέλαιο και σησαμέλαιο (πάντα ψυχρής έκθλιψης, βιολογικών καρπών).

Στο σώμα: Απαραίτητη βάση  ελαίου για μασάζ στο σώμα, πρόληψη ραγάδων εγκυμοσύνης ή από αυξομείωση βάρους, φροντίδα μείωσης της κυτταρίτιδας μαζί με άλλα έλαια, ενυδατική καθημερινή περιποίηση.  Εφαρμόστε με απαλές κυκλικές κινήσεις σ όλο το σώμα μετά το μπάνιο σας αντί γαλακτώματος. Καταπραΰνει ερεθισμούς και κοκκινίλες αφήνοντας το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.

***Προσοχή στην ημερομηνία λήξης: τα πιστοποιημένα φυτικά έλαια ψυχρής έκθλιψης έχουν και αυτά ημερομηνία λήξης. Για σωστή και αποτελεσματική χρήση ελέγξτε την με την αγορά του.


Προϊόντα ομορφιάς & υγείας με σταφυλοκουκουτσέλαιο στη σελίδα μας στο facebook.





Μάλαμα Μαυροπούλου
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ανθοθεραπεία, αρωματοθεραπεία,
ολιστική αισθητική, προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
                                                    https://www.facebook.com/malamasfisika/
                                                    επικοινωνία: malama64pefki@gmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά