Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Φασκόμηλο για απολύμανση χώρου!


        Φασκόμηλο για απολύμανση χώρου!

Το αρχαίο τελετουργικό της καύσης φασκόμηλου για τον καθαρισμό του αέρα αποδεικνύεται κάτι περισσότερο από μια δεισιδαιμονία!



 
 Η  τελετουργία των ιθαγενών Αμερικανών του « smudging » ή της καύσης του φασκόμηλου για να καθαρίσει τον αέρα της «κακής ενέργειας» αποδεικνύεται ότι αποτρέπει πολλά περισσότερα από απλές αρνητικές ενέργειες.
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν καίγεται το βότανο σε ένα δωμάτιο για μια ώρα μειώνει τον αριθμό των αερομεταφερόμενων βακτηριδίων στον εκπληκτικό βαθμό του 94%.
Το δωμάτιο παρέμεινε σχεδόν απολύτως απολυμασμένο για πάνω από 24 ώρες, ενώ επτά στελέχη βακτηρίων που προκαλούσαν ασθένειες και υπήρχαν προηγουμένως στο δωμάτιο, δεν μπορούσαν να εντοπιστούν 30 ημέρες αργότερα.
"Έχουμε αποδείξει ότι η χρήση του φαρμακευτικού καπνού είναι δυνατόν να εξαλείψει εντελώς διάφορα φυτικά και ανθρώπινα παθογόνα βακτήρια του αέρα μέσα σε περιορισμένο χώρο", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης, από το Εθνικό Ινστιτούτο Βοτανικής Έρευνας στην Ινδία.




Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται επίσης σαν φυτικό φάρμακο εσωτερικά ως ισχυρό αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες.

Ο καπνός που δημιουργείται από την καύση του φυτού χρησιμοποιείται επίσης ως εντομοαπωθητικό.



Η καύση φασκόμηλου είναι ασφαλής και για τα παιδιά και για τα κατοικίδια. Το κατοικίδιο σας, βέβαια, μπορεί να ενοχληθεί λόγω της αυξημένης όσφρησης του, αλλά για λίγο διάστημα.
Έτσι αντί για έναν ακριβό καθαριστή αέρα, ίσως να δοκιμάσετε την καύση φασκόμηλου!



Πηγή:  https://www.getholistichealth.com/ 




Μάλαμα Μαυροπούλου
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ολιστική αισθητική,
ανθοθεραπεία, αρωματοθεραπεία,
προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
κιν. 697 2581 483
                               www.facebook/malamasfisika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συστατικά